Recept
« Terug naar recepten
Börek
PT50M
Börek
Een heerlijk börek recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Börek te bereiden
Rasp de kazen en klop de eieren los. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Doe feta in kom en schep er mozzarella en eieren doorheen. Doe dan alle kruiden, wat peper en de nootmuskaat erdoor. Snijd de stapel filobladeren in 4 repen van ongeveer 8 cm breed. Bedek de repen op 1 of 2 na met een vochtige theedoek, anders droogt de boel uit terwijl je bezig bent. Kwast 1 reep deeg tegelijk met wat gesmolten boter in. Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg. Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt. Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan. Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze een half uurtje tot ze goudbruin en bros zijn. Zowel warm als koud lekker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
punkygirl86 zegt:
angela zegt:
ik heb een vraag overd it recept. hoe wordt dit bedoeld?
Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg. Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt. Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan. Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is. ik heb het geprobeerd maar snap niet goed hoe ik dan driehoekjes moet krijgen alvast bedankt
mvanbree zegt: