KookJij

Börek

Een heerlijk börek recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Börek te bereiden

Rasp de kazen en klop de eieren los. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Doe feta in kom en schep er mozzarella en eieren doorheen. Doe dan alle kruiden, wat peper en de nootmuskaat erdoor. Snijd de stapel filobladeren in 4 repen van ongeveer 8 cm breed. Bedek de repen op 1 of 2 na met een vochtige theedoek, anders droogt de boel uit terwijl je bezig bent. Kwast 1 reep deeg tegelijk met wat gesmolten boter in. Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg. Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt. Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan. Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze een half uurtje tot ze goudbruin en bros zijn. Zowel warm als koud lekker.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mvanbree

mvanbree zegt:
Hoi, leuk dit recept tegen te komen, hebben we gezien op vakantie in kroatie en bosnie. Er was ook een zoete variant met appel en met honing en noten, ook lekker.
punkygirl86

punkygirl86 zegt:
Of met fetakaas, spinazie, peper en zout. Dit in kleine driehoekjes vouwen en je hebt heerlijke hapjes voor een verjaardag!!!
anja.jovanovic

anja.jovanovic zegt:
met aardappel blokjes en wat zout en peper is het ook lekker.lijkt me lekker
angela

angela zegt:
hoi,
ik heb een vraag overd it recept. hoe wordt dit bedoeld?

Schep 1 theelepel vulling langs de onderste rand van het deeg. Vouw een hoek over de vulling, zodat je een driehoek krijgt. Vouw het deeg zo om en om tot je niet meer verder kan. Maak zo driehoekjes met het deeg tot je vulling op is. ik heb het geprobeerd maar snap niet goed hoe ik dan driehoekjes moet krijgen alvast bedankt
filiz

filiz zegt:
hoi ayse.
;)je kunt ook aardappel puree vullen echt lekker:p:p