Recept
« Terug naar recepten
BÖREK met KAAS
PT20M
BÖREK met KAAS
Een heerlijk börek met kaas recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe BÖREK met KAAS te bereiden
Frituurpan heet laten worden tot 180 graden.
Kaas eventueel goed spoelen en met een vork verkruimelen
Kruiden en beetje peper erdoor scheppen
Eventueel wat yoghurt erbij doen, tot een licht samenhangende massa
Bladerdeeg laten ontdooien
Steeds één plakje aan beide zijden met bloem bestrooien
Daarna op een met bloem bestoven vlak uitrollen tot 15 x 30 cm
Lap in de lengte doorsnijden en wegleggen (dit herhalen met alle plakjes)
Leg een deeglap in de lengte neer
Leg op het begin een dessertlepel kaasvulling
Een hoek over de vulling vouwen, deze recht naar boven vouwen en zo verder vouwen tot een driehoekig pakje
Aan het einde het deeg met wat water bestrijken en dichtvouwen.
De pakketjes in het frituurvet goudbruin bakken
Warm serveren met schijfje limoen, partje tomaat en bieslook
Kaas eventueel goed spoelen en met een vork verkruimelen
Kruiden en beetje peper erdoor scheppen
Eventueel wat yoghurt erbij doen, tot een licht samenhangende massa
Bladerdeeg laten ontdooien
Steeds één plakje aan beide zijden met bloem bestrooien
Daarna op een met bloem bestoven vlak uitrollen tot 15 x 30 cm
Lap in de lengte doorsnijden en wegleggen (dit herhalen met alle plakjes)
Leg een deeglap in de lengte neer
Leg op het begin een dessertlepel kaasvulling
Een hoek over de vulling vouwen, deze recht naar boven vouwen en zo verder vouwen tot een driehoekig pakje
Aan het einde het deeg met wat water bestrijken en dichtvouwen.
De pakketjes in het frituurvet goudbruin bakken
Warm serveren met schijfje limoen, partje tomaat en bieslook
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ayse zegt:
Ik ben verlaat met reageren door mijn vakantie in turkije.
Ik heb een recept van isli köfte voor je.. ik zal hem op mijn site zetten.
Fijn weekend groetjes,Ayse:D
ayse zegt:
Tuurlijk kan je het in de oven doen,maar ik heb voor deze börek gekozen om te frituren daar ze stuk kleiner van vorm zijn.. en door middel het frituren is de börek knapperiger dan korst.
Ik heb op mijn site ook een recept van börek uit de oven staan.;):p
Dus zo raar is mijn recept niet:p:D
Groetjes,Ayse:D
ayse zegt:
Ja ik heb het een keertje pierogie gegeten met rundvlees en champignons vulling.
Was ook best lekker.
Ik zal het recept op mijn site plaatsen.
Groetjes,Ayse:D
ayse zegt:
Groetjes Ayse:D