Recept
« Terug naar recepten
Börek met spinazie en feta
PT40M
Börek met spinazie en feta
Een heerlijk börek met spinazie en feta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Börek met spinazie en feta te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan
Pel de knoflook, pers deze boven de hete olie en bak voor 2 minuten
Voeg de ui toe en fruit in ongeveer 5 minuten glazig
Rooster de amandelen in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin
Meng de spinazie met uit, amandelen en feta
Breng op smaak met zout en peper
Bestrijk ieder vel fillodeeg dun met olie
Snijdt ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen
Op ieder deegreepje een beetje vulling scheppen
Vouw in driehoekjes tot de deegreep op is
Op de bakplaat leggen
In het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken
Verhit de olijfolie in een koekenpan
Pel de knoflook, pers deze boven de hete olie en bak voor 2 minuten
Voeg de ui toe en fruit in ongeveer 5 minuten glazig
Rooster de amandelen in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin
Meng de spinazie met uit, amandelen en feta
Breng op smaak met zout en peper
Bestrijk ieder vel fillodeeg dun met olie
Snijdt ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen
Op ieder deegreepje een beetje vulling scheppen
Vouw in driehoekjes tot de deegreep op is
Op de bakplaat leggen
In het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marileen zegt:
Marileen zegt:
ayse zegt:
Ik wens jou en je familie een fijne kerstdagen en een goed *2010* toe.
Groetjes :) Ayse.
ayse zegt:
Groetjes,Ayse:D
ayse zegt:
Jammer dat je gasten het naar gras vonden smaken.
Een ezel die geen zalm lust schotel je ook geen zalm voor ;)
..Groetjes Ayse.
janke schuurman zegt:
ayse zegt:
He wat naar voor je,gaat het nu wel beter dan?.
Dank je wel voor je complimentje weer.
Ik zal zo nu en dan nieuwe erop zetten.
Geniet van de börek en tot schrijfs.
Daaag wim het ga je goed.
Gr,Ayse:D
wim zegt:
Een hele tijd niets van je gehoord,van mij helaas ook niet ,dat kwam door alle ziekte en vooral zèèr.
Dit recept is zeker de moeite waard en hij staat onder mijn(jou) favorieten.
Alle recepten die je toestuurd zijn toppertjes, en daarom vraag ik je hierbij blijf doorgaan met jou geweldige turkse keuken.:);):p:);):p
ayse zegt:
Ik weet niet van welke smaak kaas jij houd :p.... maar je kan zelf kiezen,alleen met feta is het orginele van smaak :)..Groetjes Ayse:D