KookJij

Börek met spinazie en feta

Een heerlijk börek met spinazie en feta recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: VRIENDIN
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Börek met spinazie en feta te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Verhit de olijfolie in een koekenpan
Pel de knoflook, pers deze boven de hete olie en bak voor 2 minuten
Voeg de ui toe en fruit in ongeveer 5 minuten glazig
Rooster de amandelen in een droge koekenpan op laag vuur goudbruin
Meng de spinazie met uit, amandelen en feta
Breng op smaak met zout en peper
Bestrijk ieder vel fillodeeg dun met olie
Snijdt ieder vel over de lengte in 3 lange, gelijke repen
Op ieder deegreepje een beetje vulling scheppen
Vouw in driehoekjes tot de deegreep op is
Op de bakplaat leggen
In het midden van de oven in 15 minuten gaar bakken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ayse

ayse zegt:
Hi Linda.
Ik weet niet van welke smaak kaas jij houd :p.... maar je kan zelf kiezen,alleen met feta is het orginele van smaak :)..Groetjes Ayse:D
linda

linda zegt:
hallo,
met welk soort kaas kan je de feta vervangen??
gr linda
ayse

ayse zegt:
iedereen een fijne kerst en een goed *2010*
Groetjes Ayse:D
ayse1

ayse1 zegt:
Dank je wel marileen:).. ik Zal in 2010 nieuwe recepten erbij zetten:p :D
Marileen

Marileen zegt:
Bij deze nog bedankt voor alles wat je op je site hebt gezet,je bent een TOPPER....op naar 2010:p
Marileen

Marileen zegt:
Dank je wel Ayse,voor jou natuurlijk ook...enne...wel doorgaan met je recepten he?Ik ben er dol op en met mij nog meerdere mensen.;)
ayse

ayse zegt:
Marileen.. een fijne kerst en een goed *2010*
Ayse:D
ayse

ayse zegt:
Hallo WIM:)..ik heb al een tijdje niets meer van jou vernomen?.
Ik wens jou en je familie een fijne kerstdagen en een goed *2010* toe.
Groetjes :) Ayse.
ayse

ayse zegt:
Hi Marileen,Je kan ze ook vullen met champignons,kaas,tomaten,is ook lekker.
Groetjes,Ayse:D
Marileen

Marileen zegt:
Héérlijk börek!!!Ook met lamsgehakt een topper!!!:p
ayse

ayse zegt:
Hallo Janke.

Jammer dat je gasten het naar gras vonden smaken.
Een ezel die geen zalm lust schotel je ook geen zalm voor ;)
..Groetjes Ayse.
janke schuurman

janke schuurman zegt:
Ik heb dit gemaakt als onderdeel bij een hapjesbuffet tijdens een verjaardag. Men vond het niet echt lekker. He smaakt een beet je naar gras!
ayse

ayse zegt:
Hi Wim.
He wat naar voor je,gaat het nu wel beter dan?.
Dank je wel voor je complimentje weer.
Ik zal zo nu en dan nieuwe erop zetten.
Geniet van de börek en tot schrijfs.
Daaag wim het ga je goed.
Gr,Ayse:D
wim

wim zegt:
Hallo Ayse
Een hele tijd niets van je gehoord,van mij helaas ook niet ,dat kwam door alle ziekte en vooral zèèr.
Dit recept is zeker de moeite waard en hij staat onder mijn(jou) favorieten.
Alle recepten die je toestuurd zijn toppertjes, en daarom vraag ik je hierbij blijf doorgaan met jou geweldige turkse keuken.:);):p:);):p