Recept
« Terug naar recepten
Poolse pasta met kool (Lazanki z Kapusta)
PT30M
Poolse pasta met kool (Lazanki z Kapusta)
In Polen houden mensen van kool in elke vorm, ook in combinatie met
pasta. Dit eenvoudige recept is snel te bereiden en zal door het hele gezin
worden gegeten.
Lazanki is een soort pasta die bestaat uit kleine vierkante vormen die
populair zijn in Polen en andere Europese landen. In Italië wordt het
"quadretti" genoemd. Deze pasta zul je zeker wel in een Poolse supermarkt
kunnen vinden, maar je kunt het ook goed vervangen door tagliatelle of een
andere pasta. Ik had toevallig nog spätzle in huis en heb het daarmee
gemaakt. Verder heb ik in dit recept spitskool gebruikt maar vaak wordt er
ook gebruik gemaakt van witte kool of zelfs zuurkool. Pas dan eventueel de
bereidingstijd aan.
Het is niet origineel maar je kunt er nog een beetje Parmezaanse kaas
overheen raspen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Polen
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Poolse pasta met kool (Lazanki z Kapusta) te bereiden
- Kook de pasta en laat deze uitlekken.
- Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze samen met het gehakt in een beetje olie.
- Snijd de kool in fijne reepjes, voeg toe en bak mee.
- Voeg peper, zout en tijm toe.
- Meng de pasta erdoor.