KookJij

Borrelpalet: gevulde dadels

Een heerlijk borrelpalet: gevulde dadels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8-10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Borrelpalet: gevulde dadels te bereiden

Chorizo in kleine stukjes snijden. De dadels vullen met chorizo en omwikkelen met 'n half plakje ontbijtspek.
In de oven zetten totdat de spek mooi bruin gebrand is.

Uit de oven halen en gelijk van de schaal af halen. (Wanneer de schaal is afgekoeld plakt alles aan elkaar)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pclans

pclans zegt:
ik heb het geprobeerd op de barbecue was echt heerlijk
olinka

olinka zegt:
Dit recept ken ik wel, ik maak het met katenspek omheen, ga deze versie ook proberen, bedankt voor de tip.
Tania

Tania zegt:
Ondanks jouw gegeven dat dadels niet samen zouden gaan met vis, vlees of kip ken ik heel veel mensen die het hapje toch erg waarderen. Zo zie je maar dat over smaak niet valt te twisten. Wat de een begeerd vindt de ander niets weerd! Voor het gezondheidsaspect neem je het beste een stuk wortel.
henk

henk zegt:
ik vind ze echt niet te eten en dit komt denk ik vooral omdat wij de dadels pas kennen dadels zijn een arabisch product en moeten wij nog (ontdekken) het is ook algemeen bekend dat dadels niet met vis vlees of kip samengaan het enigste wat je met dadels kunt doen os het gewoon zo eten of zoals de arabieren het doen vullen met geitenkaas en bestrijken met honing dit is veel lekkerder en ook veel gezonder ik schat dat je 1 met spek gevulde dadel kunt ruilen voor 6 met geietenkaas en bestrijkt met honing gevulde dadels kunt ruilen voordat je aan hetzelfde aantal calorien zit
Janke

Janke zegt:
Heerlijk.
Ilse

Ilse zegt:
Klinkt lekker, ik maak ze zelf altijd met zachte geitenkaas erin.
Andre

Andre zegt:
ik doe er altijd ook iets chilli saus er op.
de groenten van Andre:p
Nina

Nina zegt:
Heerlijkk ;)
Norman

Norman zegt:
ziet er lekker uit. Ik zou ze toch frituren. Dadels opgevuld met wat boursin(platten met waat melk of room) is ook gewaardeerd door gasten.:p
erik

erik zegt:
ga voor de gein is deze dadels met spek doorprikken met een cocktailprikker en ga ze eens frituren dan maak je het hapje pas echt af anders is de spek niet te eten gegroet erik voor advies of afwerking mail maar even chefkok erik
;);)
jennifer veltmeije

jennifer veltmeije zegt:
lekker hoor
Jane

Jane zegt:
Beste Tania,

Ik heb bij wijze van proef de dadels gemaakt want ik krijg vanavond visite. Ik denk nu al dat het een succesnummer wordt.
Bedankt voor het recept.

Groet,
Jane