Recept
« Terug naar recepten
Borrelstengels als Variatie op Soepstengels
PT40M
Borrelstengels als Variatie op Soepstengels
In plaats van bij de soep knabbelen we vrolijk op de stengels bij de borrel
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Borrelstengels als Variatie op Soepstengels te bereiden
*Oven instellen op 200-210 graden celsius
*Beleg de ovenrekken met bakpapier en vet dat in met olie
*Vorm van het deeg lappen van 20 cm bij 10 à 15 cm (of 40 cm bij 10 à 15 cm)
*Bedek de helft met een mengsel van de thijm,rozemarijn en de helft van de kaas
*Vouw de lap dicht tot een lap van 10cm of 20 cm bij 10 à 15 cm en snij hiervan strips van 1 cm breed (en 10 à 15 cm lang.Draai de strips aan beide einden tegengesteld en leg neer op de rekken welke met ingevet bakpapier zijn belegd
*Kwast alle stengels in met een mengsel van de olie en knoflook en schuif de rekken in de oven.
*Rekken op 1/3 en 2/3 hoogte inschuiven
*Na 10-12 minuten bakken de rekken verwisselen van plaats en nog eens 10-12 minuten bakken
*Dan de rekken met gebakken stengels uit de oven halen en direct instrijken met het olie-knoflook-mengsel en 5 minuten laten rusten
*De nog steeds warme stengels rollen door een mengsel van kaas (de andere helft) en peterselie tot ze goed zijn bedekt.Laat afkoelen en berg op in doos die luchtdicht afgesloten kan worden.
*Beleg de ovenrekken met bakpapier en vet dat in met olie
*Vorm van het deeg lappen van 20 cm bij 10 à 15 cm (of 40 cm bij 10 à 15 cm)
*Bedek de helft met een mengsel van de thijm,rozemarijn en de helft van de kaas
*Vouw de lap dicht tot een lap van 10cm of 20 cm bij 10 à 15 cm en snij hiervan strips van 1 cm breed (en 10 à 15 cm lang.Draai de strips aan beide einden tegengesteld en leg neer op de rekken welke met ingevet bakpapier zijn belegd
*Kwast alle stengels in met een mengsel van de olie en knoflook en schuif de rekken in de oven.
*Rekken op 1/3 en 2/3 hoogte inschuiven
*Na 10-12 minuten bakken de rekken verwisselen van plaats en nog eens 10-12 minuten bakken
*Dan de rekken met gebakken stengels uit de oven halen en direct instrijken met het olie-knoflook-mengsel en 5 minuten laten rusten
*De nog steeds warme stengels rollen door een mengsel van kaas (de andere helft) en peterselie tot ze goed zijn bedekt.Laat afkoelen en berg op in doos die luchtdicht afgesloten kan worden.
lindafaith zegt:
groetjes Linda