KookJij

Bosbessensorbet

Een heerlijk bosbessensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - ijs
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bosbessensorbet te bereiden

Houd een aantal bosbessen apart en pureer de rest in de blender.
Wrijf d pure door een fijne zeef en klop er 80 gram poeder-of basterdsuiker door.
Laat het mengsel bevriezen in de sorbetiére.
Dompel de apart gehouden bosbessen even in water en rol ze door de suiker en strooi ze over de sorbet, die opgediend wordt in gekoelde coupes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst