Recept
« Terug naar recepten
Bosbessensorbet
PT45M
Bosbessensorbet
Een heerlijk bosbessensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bosbessensorbet te bereiden
Houd een aantal bosbessen apart en pureer de rest in de blender.
Wrijf d pure door een fijne zeef en klop er 80 gram poeder-of basterdsuiker door.
Laat het mengsel bevriezen in de sorbetiére.
Dompel de apart gehouden bosbessen even in water en rol ze door de suiker en strooi ze over de sorbet, die opgediend wordt in gekoelde coupes.
Wrijf d pure door een fijne zeef en klop er 80 gram poeder-of basterdsuiker door.
Laat het mengsel bevriezen in de sorbetiére.
Dompel de apart gehouden bosbessen even in water en rol ze door de suiker en strooi ze over de sorbet, die opgediend wordt in gekoelde coupes.