Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde champignons
PT20M
Gemarineerde champignons
Een lekkere manier om champignons te conserveren is
marineren en in potjes inleggen. Je kunt de champignons naderhand
gebruiken bijvoorbeeld voor in een salade, op een crostini of bruschetta
maar ook gewoon als tapas of bij de borrel.
Grote champignons snij je in plakjes of in kwarten, kleine exemplaren kun je
ook heel laten.
Je kunt ook andere soorten paddenstoelen gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
1 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde champignons te bereiden
- Borstel of veeg de champignons schoon en snij grote exemplaren in plakjes of kwarten.
- Pel en snipper de ui.
- Plet de jeneverbessen en peperkorrels in een vijzel.
- Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook. Voeg alle kruiden, jeneverbessen, peperkorrels, mosterdzaad en het zout en uien toe en laat dit 5 minuten koken.
- Voeg de champignons toe. Breng de vloeistof opnieuw aan de kook en laat de champignons 2 tot 4 minuten koken. - Doe de champignons in gesteriliseerde glazen potjes en vul de potjes met de hete vloeistof. Draai ze goed dicht en zet ze op de kop. Na ongeveer een kwartiertje kun je de potjes omdraaien en zijn ze vacuüm.
- Bewaar ze op een koele en donkere plaats, bijvoorbeeld in een kelder