Recept
« Terug naar recepten
Boscaiola
PT40M
Boscaiola
Een heerlijk boscaiola recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Pasta
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boscaiola te bereiden
Kook de pasta in een pan ruim kokend water met zout al dente.
Laat hem uitlekken en houd de pasta in de pan warm.
Verhit-terwijl de pasta opstaat-1 el olie in een grote koekenpan.
Bak het spek en de champignons in 5 min. goudbruin.
Voeg een klein beetje slagroom toe en roer met een houten lepel over de bodem van de pan om eventuele aanbaksels los te maken.
Voeg de rest van de slagroom toe, breng de saus aan de kook en laat hem op hoog vuur 15 min. inkoken.
De saus moet nu zo dik zijn dat hij aan de bolle kant van een lepel blijft zitten.
Voeg de lente-ui toe,
Schep de saus goed door de pasta.
Bestrooi met peterselie.
Laat hem uitlekken en houd de pasta in de pan warm.
Verhit-terwijl de pasta opstaat-1 el olie in een grote koekenpan.
Bak het spek en de champignons in 5 min. goudbruin.
Voeg een klein beetje slagroom toe en roer met een houten lepel over de bodem van de pan om eventuele aanbaksels los te maken.
Voeg de rest van de slagroom toe, breng de saus aan de kook en laat hem op hoog vuur 15 min. inkoken.
De saus moet nu zo dik zijn dat hij aan de bolle kant van een lepel blijft zitten.
Voeg de lente-ui toe,
Schep de saus goed door de pasta.
Bestrooi met peterselie.