Recept
« Terug naar recepten
Bospaddenstoelensoep
PT30M
Bospaddenstoelensoep
Een heerlijk bospaddenstoelensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bospaddenstoelensoep te bereiden
Hak de lente/bosuitjes fijn en houd het loof apart. Borstel 1000 g paddenstoelen of veeg ze schoon en snijd ze in stukjes.
Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddenstoelen 3 minuten.
Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
Borstel de rest van de paddenstoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
Roer de kookroom en de gebakken paddenstoelen erdoor en verwarm de soep.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.
Verhit de helft van de boter en bak hierin de uitjes en paddenstoelen 3 minuten.
Voeg de tijm, bouillon, witte wijn en melk toe en kook zachtjes 10 minuten.
Borstel de rest van de paddenstoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de rest van de boter goudbruin.
Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine.
Roer de kookroom en de gebakken paddenstoelen erdoor en verwarm de soep.
Voeg peper en zout naar smaak toe en bestrooi de soep met het loof van de lente/bosuitjes.