Recept
« Terug naar recepten
bospaddenstoelensoep met knoflookcroutons
PT25M
bospaddenstoelensoep met knoflookcroutons
Een heerlijk bospaddenstoelensoep met knoflookcroutons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe bospaddenstoelensoep met knoflookcroutons te bereiden
Voorbereiden:Verwarm de wildfond met de tijm.Borstel de paddenstoelen schoon.Snijd ze in reepjes of plakjes.Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olijfolie.Snijd het brood in blokjes.Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiden: Verhit 1 el knoflook-olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen 2 min.Blus af met balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond.Schep de broodblokjes bij de rest van de knoflookolie en leg ze op de bakplaat 5 min.in de hete oven totdat ze lichtbruin kleuren.Serveer de soep in kommem en strooi er croutons over.
Bereiden: Verhit 1 el knoflook-olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen 2 min.Blus af met balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond.Schep de broodblokjes bij de rest van de knoflookolie en leg ze op de bakplaat 5 min.in de hete oven totdat ze lichtbruin kleuren.Serveer de soep in kommem en strooi er croutons over.
Nadine zegt: