KookJij

Bospaddenstoelensoep met tijmbladerdeeg:

Een heerlijk bospaddenstoelensoep met tijmbladerdeeg: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bospaddenstoelensoep met tijmbladerdeeg: te bereiden

De plak bladerdeeg met eigeel bestrijken,
in 4 gelijke stroken snijden, met gehakte tijm bestrooien en op 180° C.
15 minuten bakken.
De paddenstoelen borstelen en in stukken snijden.
Uien schoonmaken, snipperen en in boter glazig fruiten.
De paddenstoelen toevoegen en kort mee smoren.
De verwarmde groentebouillon bij de paddenstoelen gieten en op een klein vuur 10 minuten garen.
Met zout en peper op smaak brengen.
De eierdooiers en de room door elkaar roeren.
4 eetlepels hete soep toevoegen en al roerend de soep daarmee binden.
Niet meer laten koken om te voorkomen dat de soep gaat schiften.
De soep opdienen in een bord en met peterselie bestrooien, de tijmstengels erbij serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
flavia,
Het is niet helemaal hetzelfde, kijk maar eens goed naar de ingredienten. Maar misschien lijken ze wel op elkaar en smaken ze ook wel een beetje op elkaar.
In ieder geval goed opgemerkt.
:);)gr Bert
flavia

flavia zegt:
Dit bij mijn favo's gezet. Maar is dit recept niet hetzelfde als je recept: "Bospaddenstoelensoep met tijmblad" van 30-3-2008?
Het gebeurt mij ook dat ik 2x hetzelfde recept opstuur. Dat krijg je als je zoveel hebt. Groetjes.