Recept
« Terug naar recepten
Bosvruchtenparfait
PT30M
Bosvruchtenparfait
Een heerlijk bosvruchtenparfait recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bosvruchtenparfait te bereiden
1. In een kom die in een grotere pan met laag kokend water hangt de eidooiers met 100 g suiker in 5 minuten luchtig en romig kloppen.
2. Kom uit de pan nemen.
3. Eimengsel onder af en toe roeren laten afkoelen.
4. Pureer de bosvruchten.
5. Schep 2/3 van de bosvruchtenpuree door het eimengsel.
6. Klop de slagroom bijna stijf.
7. Spatel de slagroom door het eimengsel.
8. Vul de bekertjes met het mengsel.
9. Dek af met folie.
10. Zet minimaal 4 uur in de diepvries.
11. Schep het sinaasappelsap en de overgebleven 50 g suiker door de rest van de bosvruchtenpuree.
12. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
13. Voor serveren de bekertjes uit de diepvries nemen en kort in heet water dompelen.
14. Knip de bekertjes aan de zijkant een stukje in.
15. Omkeren op een bord.
16. Schep de saus over de parfait.
17. Eventueel garneren met bosvruchten.
2. Kom uit de pan nemen.
3. Eimengsel onder af en toe roeren laten afkoelen.
4. Pureer de bosvruchten.
5. Schep 2/3 van de bosvruchtenpuree door het eimengsel.
6. Klop de slagroom bijna stijf.
7. Spatel de slagroom door het eimengsel.
8. Vul de bekertjes met het mengsel.
9. Dek af met folie.
10. Zet minimaal 4 uur in de diepvries.
11. Schep het sinaasappelsap en de overgebleven 50 g suiker door de rest van de bosvruchtenpuree.
12. Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
13. Voor serveren de bekertjes uit de diepvries nemen en kort in heet water dompelen.
14. Knip de bekertjes aan de zijkant een stukje in.
15. Omkeren op een bord.
16. Schep de saus over de parfait.
17. Eventueel garneren met bosvruchten.