Recept
« Terug naar recepten
Bot Fiorentina
PT40M
Bot Fiorentina
Een aantal vis-, ei- en kaas-groentegerechten die de aanduiding Florentina of Fiorentina heeft, betreft gerechten waarbij spinazie en knoflook een rol spelen
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bot Fiorentina te bereiden
- Verhit in een flinke ant-aanbakpan de boter en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien zacht worden en iets glazig.
- Voeg dan de spinazie toe en laat die snel slinken.
- Roer er dan de Parmezaanse kaas door en breng op smaak met evt. zeezout en veel vers gemalen zwarte peper.
- Smeer de bot filets in aan beide kanten met zeezout en zwarte peper.
- Verdeel het spinazie-mengsel over de vis-filets en rol ze op van staart naar kop en zet ze vast met cocktailprikkers.
- Leg ze op het ingesmeerde bakblik en schuif dat in de oven.
- Laat de opgerolde vis-filets 20 minuten in de oven garen en haal ze vervolgens uit de oeven.
- Geef er wat plakken geschilde tomaat bij, een scheutje olijfolie en een kwart citroen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een droge witte wijn.