Recept
« Terug naar recepten
Bouillabaisse geserveerd in een glas (zie opm)
PT45M
Bouillabaisse geserveerd in een glas (zie opm)
Een heerlijk bouillabaisse geserveerd in een glas (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillabaisse geserveerd in een glas (zie opm) te bereiden
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui en 2 teentjes knoflook goudbruin. Schenk er de tomatenblokjes en visfond bij en breng het geheel aan de kook.
Rasp van de helft van de sinaasappel de schil eraf (de rest wordt niet gebruikt). Voeg de sinaasappelrasp, saffraan en peper naar smaak toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.
Roer intussen de mayonaise om met 1 teentje knoflook en de rode peper en breng op smaak met (versgemalen) peper. Dit noemt men rouille.
Verhit de grillpan. Bestrijk de schuine plakken stokbrood dun met olijfolie en grill ze 1 à 2 minuten per kant in de grillpan.
Doe de zeevruchten en de stukjes kabeljauw in de soep (pas ’s avonds!) en laat het geheel nog 8-10 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is. Breng de bouillabaisse op smaak met zout en peper. (’s avonds) Breng de soep op temperatuur.
Snij de peterselie, bieslook en kervelblaadjes fijn en meng dit met de halfgeslagen slagroom.
Rasp van de helft van de sinaasappel de schil eraf (de rest wordt niet gebruikt). Voeg de sinaasappelrasp, saffraan en peper naar smaak toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken met het deksel schuin op de pan.
Roer intussen de mayonaise om met 1 teentje knoflook en de rode peper en breng op smaak met (versgemalen) peper. Dit noemt men rouille.
Verhit de grillpan. Bestrijk de schuine plakken stokbrood dun met olijfolie en grill ze 1 à 2 minuten per kant in de grillpan.
Doe de zeevruchten en de stukjes kabeljauw in de soep (pas ’s avonds!) en laat het geheel nog 8-10 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is. Breng de bouillabaisse op smaak met zout en peper. (’s avonds) Breng de soep op temperatuur.
Snij de peterselie, bieslook en kervelblaadjes fijn en meng dit met de halfgeslagen slagroom.