Recept
« Terug naar recepten
Bouillabaisse met een Thaise Touch
PT120M
Bouillabaisse met een Thaise Touch
Zoals reeds eerder werd gezegd is het aantal bouillaisse varieteiten net zo groot als het aantal keukenchefs. Hier dus een varieteit die uit Thailand zou kunnen komen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Naar een recept van Mevr.Palm (oma van mijn vrouw)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillabaisse met een Thaise Touch te bereiden
- Verhit de wadjan op matig hoog vuur en verhit daarin 1 eetlepel rijstolie.
- Doe daarbij de schillen van de garnalen en fruit die 5 minuten aan.
- Voeg dan toe de helft van de selderie, wortel en ui en fruit dit ook weer 5 minuten aan al roerend.
- Voeg dan toe 625 cc water, 5 gekneusde peperkorrels, salamblad, purutblad en breng dat aan de kook. Laat dit vervolgens 30 minuten sudderen en giet het af door een zeef.
- Vang het vocht op en gooi de inhoud van de zeef weg.
- Zet de grote pan met dikke bodem op het vuur en verhit daarin 1 eetlepel rijstolie en doe daar dan bij de andere helft van de selderie, wortel en ui en fruit die al roerend aan gedurende 5 minuten
- Voeg toe de paprika en roer dat gedurende 1 minuut door.
- Dan toevoegen de klein gesneden tomaat, knoflook, curry pasta, tomatenconcentraat, limoen zeste. Roer dit gedurende 3 minuten door.
- Voeg dan toe de garnalen bouillon, de kokosmelk en breng het geheel aan de kook en roer zo nu en dan even om.
- Doe de stukken vis er bij.
- Voeg toe de vongole en de mosselen in een zeef en leg die in het kookvocht en kook weer verder door gedurende 5 minuten en verwijder dan de ongeopende schelpen en vervang die door nieuwe.
- Haal meteen de pan van het vuur. Doe de garnalen er bij en laat de pan 5 minuten staan met het deksel er op.
- Roer basilicum, koriander, zeezout, cayennepeper door de soep en hij is klaar.
- Verdeel de schelpen over 6 borden, evenals de stukken vis en de garnalen en giet daarover de soep.
- Geef er stukken limoen bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij jasmijn thee, koud bier of een strakke rose wijn.