Recept
« Terug naar recepten
Bouillon met basilicumvisballetjes en champignons
PT40M
Bouillon met basilicumvisballetjes en champignons
Een heerlijk bouillon met basilicumvisballetjes en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillon met basilicumvisballetjes en champignons te bereiden
Hak de zalmfilet in zeer kleine stukjes. Meng door dit visgehakt 2 eieren, de fijngehakte basilicum, bloem en zout en peper. Mocht het gehakt nog te nat zijn, voeg dan wat extra bloem toe. Vorm er met natgemaakte handen soepballen van. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de schoongemaakte bosuitjes, inclusief het mooie groene gedeelte, in dunne ringen.
Smelt boter in een soeppan en bak hierin de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Schep de visballetjes in de bouillon en kook ze in circa 5 minuten gaar. Breng de soep op smaak met citroensap.
Smelt boter in een soeppan en bak hierin de champignonplakjes knapperig en lichtbruin. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Schep de visballetjes in de bouillon en kook ze in circa 5 minuten gaar. Breng de soep op smaak met citroensap.