Recept
« Terug naar recepten
Bouillon van bospaddenstoelen
PT35M
Bouillon van bospaddenstoelen
Een heerlijk bouillon van bospaddenstoelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouillon van bospaddenstoelen te bereiden
Week de gedroogde paddenstoelen in lauw water.
Snijd de groenten grof. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Voeg enkele takjes rozemarijn, tijm, bladpeterselie en laurierblaadje toe.
Rooster de groenten 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Doe de groenten en geweekte paddenstoelen in een soeppan, blus de braadslee met de bouillon, roer de aanbaksels los van de bodem en giet over in de soeppan. Voeg eventueel nog wat water toe en laat 20 min. koken.
Zeef de bouillon en breng op smaak met sojasaus, sherry en versgemalen peper.
Maak de bospaddenstoelen schoon en stoof deze even aan en schep in de soep.
Serveer met toast belegd met blauwe kaas.
Snijd de groenten grof. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Voeg enkele takjes rozemarijn, tijm, bladpeterselie en laurierblaadje toe.
Rooster de groenten 20 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Doe de groenten en geweekte paddenstoelen in een soeppan, blus de braadslee met de bouillon, roer de aanbaksels los van de bodem en giet over in de soeppan. Voeg eventueel nog wat water toe en laat 20 min. koken.
Zeef de bouillon en breng op smaak met sojasaus, sherry en versgemalen peper.
Maak de bospaddenstoelen schoon en stoof deze even aan en schep in de soep.
Serveer met toast belegd met blauwe kaas.