Recept
« Terug naar recepten
Bouquet garni
PT5M
Bouquet garni
Een heerlijk bouquet garni recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bouquet garni te bereiden
Kijk voor toepassingen van Bouquet garni bij opmerkingen.
Was de takjes peterselie, tijm en wat je verder wil gebruiken in je bouquet. Maak de groenten schoon. Boen de citroenschil.
Stop de (geplette) peperkorrels en kruidnagels in het thee-ei.
De groenten kun je los in een soep laten meetrekken en er later uithalen. Ook met de citroenschil kun je dit doen, en met de knoflook.
De kruidentakjes bind je bij elkaar tot een stevig boeketje met het touwtje.
Zorg ervoor dat je een kant van het touwtje lang laat, zodat je het kunt bevestigen aan het handvat van de pan.
Je kunt het er later makkelijk uitvissen.
Was de takjes peterselie, tijm en wat je verder wil gebruiken in je bouquet. Maak de groenten schoon. Boen de citroenschil.
Stop de (geplette) peperkorrels en kruidnagels in het thee-ei.
De groenten kun je los in een soep laten meetrekken en er later uithalen. Ook met de citroenschil kun je dit doen, en met de knoflook.
De kruidentakjes bind je bij elkaar tot een stevig boeketje met het touwtje.
Zorg ervoor dat je een kant van het touwtje lang laat, zodat je het kunt bevestigen aan het handvat van de pan.
Je kunt het er later makkelijk uitvissen.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Sommige mensen vinden het nogal een gedoe. Een klassiek bouquet garni (peterselie, tijm en laurier) neemt echter niet meer dan 5 min. in beslag!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Toineke zegt:
Ik gruik altijd een oud thee-ei.
Kruiden in het thee-ei,
thee-ei in het gerecht klaar is kees.
Gemakkelijk te verwijderen.
Shania zegt:
jet zegt: