KookJij

Braadstuk verrassing

Een heerlijk braadstuk verrassing recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Braadstuk verrassing te bereiden

Koop bij uw slager 1 kg uitgebeende procureur aan één stuk.
Maak van het zout, de ananassap en de rum een marinade en giet dit over het vlees zodat het in een kleine schaal bijna onder staat. Steek de kruidnagels verdeeld in het produkt en leg de ananasschijven en de rozijnen er bovenop.
Laat dit 48 uur marineren in de koelkast.

Braad het vlees gedurende 1,5 uur in een vuurvaste schaal op 125°C.
Dien het direkt warm op zodat de smaakeigenschappen van alle ingrediënten zoveel mogelijk tot hun recht komen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Die kunnen blijven waar ze zijn. Voor het plaatsen in de oven de marinade dus (grotendeels) afgieten en opvangen voor het tussendoor bestrijken.
Theo

Theo zegt:
Uit de marinade in de oven dus. En wat te doen met de kruidnagels, ananasschijven en rozijnen tijdens het braden?

Dank alvast voor het antwoord
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Dirk, je braad het vlees zonder de marinade. Zelf zou ik het vlees eerst aan beide zijden aanbraden en dan overdoen in een vuurvaste schaal.
Tijdens het braden wel meerdere malen het vlees met de marinade bestrijken.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Dirk

Dirk zegt:
In uw recept: "Braad het vlees gedurende 1,5 uur in een vuurvaste schaal"
Betekent dit in een schaal met de marinade? Dan wordt het niet knapperig. Of bedoelt u alleen het vlees in de schaal zonder vocht?
Dan wordt het mooi knapperig, zoals ik graag wil.
Graag uw goede raaad

Dirk
maureen76

maureen76 zegt:
Super.
piet

piet zegt:
mmmmm
lijkt me lekker