Neem ruim te tijd om ze te maken.
Wil je ze vanavond pas bakken?
Plaats tijdelijk, afgedekt in de koeling, tot ruim een uur voor gebruik.
Haal ze er uit en laat rijzen op een warme plaats, wel onder tussen de oven op temperatuur brengen.
Recept
« Terug naar recepten
Brabandse worstebroodjes
PT180M
Brabandse worstebroodjes
Een heerlijk brabandse worstebroodjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
30 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker opa henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabandse worstebroodjes te bereiden
Elastiche brooddeeg mengen en kneden. (10 min)
Opbollen.
Laten rijzen 30-45 min.
Gehakt mengen. (2 min.)
30 gehakt stukjes maken = 35 gr per stuk.
10 cm lengte rolletje gehakt.
Deeg ook 35 gr per stuk afwegen.
Deeg stukjes opbollen.
Laten loskomen 15 min.
Deeg in ovale vorm rollen 12 cm lengte 7 cm breedte.
Rolletje gehakt er in leggen.
Deegplakje dicht knijpen.
Narollen tot 14 cm.
15 per plaat.
60 min laten rijzen.
Oven is op 250 gr. C hitte.
In 8 min gaar bakken.
Opbollen.
Laten rijzen 30-45 min.
Gehakt mengen. (2 min.)
30 gehakt stukjes maken = 35 gr per stuk.
10 cm lengte rolletje gehakt.
Deeg ook 35 gr per stuk afwegen.
Deeg stukjes opbollen.
Laten loskomen 15 min.
Deeg in ovale vorm rollen 12 cm lengte 7 cm breedte.
Rolletje gehakt er in leggen.
Deegplakje dicht knijpen.
Narollen tot 14 cm.
15 per plaat.
60 min laten rijzen.
Oven is op 250 gr. C hitte.
In 8 min gaar bakken.