Recept
« Terug naar recepten
Brave Hendrikscheuten in roomsaus
PT20M
Brave Hendrikscheuten in roomsaus
Een heerlijk brave hendrikscheuten in roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Tonny Leeflang - Wondergem ®
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brave Hendrikscheuten in roomsaus te bereiden
Schil de scheuten dun en snijd van de onderkant ca. 2 cm. af.
Was de scheuten grondig en laat ze uitlekken.
Doe de scheuten in een pan met zoveel water dat ze onderstaan, voeg zout toe, breng aan de kook en kook ze in 8 minuten gaar.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Breng de room (crème fraîche) aan de kook en laat tot de helft inkoken.
Roer de lavas en het halve bouillonblokje erdoor.
Breng op smaak met peper en schep vervolgens de scheuten erdoor, laat nog even warm worden.
*)Snijd de jonge scheuten rondom de plant vlak boven de grond af en verwerk ze zo snel mogelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt: