Recept
« Terug naar recepten
Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus
PT70M
Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus
Een heerlijk bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Esther Groen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bread en butterpudding met whiskey-marmelade en butterscotch-saus te bereiden
Snij de beschuitbollen diagonaal in zessen. Leg de stukjes in een vuurvaste schaal en toast ze ca 15 min in een oven van 175°C.
Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje.
Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade.
Vet een vuurvaste schaal in. Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel.
Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey.
Roer de mascarpone los met de slagroom
Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast.
Bak 45 a 50 min in een oven van 175°C - het roommengsel moet dan gestold zijn.
Butterscotchsaus:
Smelt de boter.
Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen.
Voeg voorzichtig de room toe.
Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding.
Smelt intussen de roomboter in een steelpannetje.
Haal de toast uit de oven, laat even afkoelen en besmeer de helft dik met marmelade.
Vet een vuurvaste schaal in. Leg de stukken toast erin. Giet de gesmolten boter erover en hussel.
Roer eieren en eidooiers los met suiker, vanille-essence en whiskey.
Roer de mascarpone los met de slagroom
Meng eimengsel en roommengsel en giet het over de toast.
Bak 45 a 50 min in een oven van 175°C - het roommengsel moet dan gestold zijn.
Butterscotchsaus:
Smelt de boter.
Voeg als deze bruist de suiker toe en roer tot de suiker helemaal is opgelost. De saus moet bubbelen.
Voeg voorzichtig de room toe.
Roer goed, voeg de whiskey onder voortdurend roeren toe, haal van het vuur, voeg de vanille-essence toe, laat ietwat afkoelen en giet de warme saus bij het serveren over de pudding.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hennie zegt:
henny zegt: