Recept
« Terug naar recepten
Kabeljauw op een bedje van prei
PT20M
Kabeljauw op een bedje van prei
Een heerlijk kabeljauw op een bedje van prei recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kabeljauw op een bedje van prei te bereiden
Kabeljauwfilet goed kruiden, leg deze in een beboterde vuurvaste schotel met een beetje witte wijn, bak deze gaar ±15 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Porei in fijne ringen snijden kruiden met peper, zout en muskaatnoot stoof deze beetgaar aan in een beetje boter.
Voor de saus :
Sjalotjes in ringen snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter voeg wijn en citroensap toe laat even sudderen en kruid af met viskruiden en peper.
Als laatste de mascarpone eronder roeren.
Tomaatjes op het laatste even in de oven.
Serveer op bord en werk af met paprikapoeder en grijze garnalen.
Porei in fijne ringen snijden kruiden met peper, zout en muskaatnoot stoof deze beetgaar aan in een beetje boter.
Voor de saus :
Sjalotjes in ringen snijden.
Stoof deze aan in een beetje boter voeg wijn en citroensap toe laat even sudderen en kruid af met viskruiden en peper.
Als laatste de mascarpone eronder roeren.
Tomaatjes op het laatste even in de oven.
Serveer op bord en werk af met paprikapoeder en grijze garnalen.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Recepten uit de doos van Derbyke & Elmo juli 2011
Els Meeuwsen zegt: