Recept
« Terug naar recepten
Breekbloembrood met gegrilde kip en honing
PT20M
Breekbloembrood met gegrilde kip en honing
Een heerlijk breekbloembrood met gegrilde kip en honing recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Breekbloembrood met gegrilde kip en honing te bereiden
Roer een marinade van de balsamicoazijn met de mosterd en de olijfolie en breng hem op smaak met peper en zout.Wrijf de kipfilets in met de marinade.Was de rucola en hak de helft hiervan fijn.Verwarm het brood volgens de gebruiksaanwijzing en halveer het brood overdwars.Roer de fijngehakte rucola met de yoganaise en de mosterd tot een saus en besmeer de binnenkant van het brood.Verhit in een grillpan de boter en rooster de kip aan beide kanten in ca.12 min.gaar.Laat de kipfilets even rusten en snij ze daarna in middelgrote schuine plakken.Verdeel de rest van de rucola en de kip over de onderste helft van het brood en leg de bovenkant er weer boven op.
piet zegt: