Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Honing-mosterd kip
PT30M
Tapas: Honing-mosterd kip
Deze kip is heerlijk voor bij de tapas. Je kunt dan eventueel de blokjes
kipfilet aan spiesjes rijgen, dat ziet er mooier uit.
Maar omdat ik voor mijn tapasavondje in tijdnood kwam (ik wilde natuurlijk
weer teveel van het goede) heb ik het gewoon in een schaal
geserveerd. Voor de smaak maakt dat natuurlijk niks uit.
Het is natuurlijk niet alleen geschikt als tapas maar ook met aardappelen
(rijst) en groenten erg lekker.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Honing-mosterd kip te bereiden
- Doe de olijfolie, honing, mosterd en peper/zout in een kom en schep alles door elkaar. Voeg de in blokjes gesneden kip(dij)filet toe en schep alles goed door elkaar, Laat dit ongeveer 20 minuten staan om te marineren.
- Bak de kipstukjes in hete olie ongeveer 10 minuten en controleer of de kip van binnen goed gaar is.
- Je kunt ervoor kiezen om de kip voor of na het bakken aan spiesjes te rijgen, of je serveert de kip gewoon in stukjes.