Recept
« Terug naar recepten
Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines
PT20M
Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines
Een heerlijk bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Yunomi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretoense koekjes met vanilleslagroom en clementines te bereiden
Verwarm de oven voor op 200° C.
Meng de bloem, gist, eigelen, suiker, vanille, Solo en het zout tot je een homogeen koekjesdeeg hebt.
Ontrol het deeg met een deegrol. Gebruik koekjesvormpjes naar keuze.
Leg het bakpapier op de ovenplaat, met de koekjes erop en bak ze gedurende 8 minuten op 175° C.
Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk velletjes.
Bedek alle (afgekoelde) koekjes met een laagje slagroom, en versier met een partje clementine.
Meng de bloem, gist, eigelen, suiker, vanille, Solo en het zout tot je een homogeen koekjesdeeg hebt.
Ontrol het deeg met een deegrol. Gebruik koekjesvormpjes naar keuze.
Leg het bakpapier op de ovenplaat, met de koekjes erop en bak ze gedurende 8 minuten op 175° C.
Pel de clementines en verwijder zoveel mogelijk velletjes.
Bedek alle (afgekoelde) koekjes met een laagje slagroom, en versier met een partje clementine.