KookJij

Bretoense taart met sinaasappel

Een heerlijk bretoense taart met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 250 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bretoense taart met sinaasappel te bereiden

1. Klop voor het deeg de 3 dooiers samen met 100g suiker op en roer er dan de 100g zachte boter door. Zeef over dit mengsel de bloem samen met het bakpoeder en het zout. Kneed alles kort tot een stevig deeg en leg 3 uur in de koelkast.
2. Meng voor de pudding het maïszetmeel met de hleft van de 125g suiker. Klop de 4 dooiers licht op en meng ze met de suiker en het maïszetmeel. Breng de melk aan de kook en giet een derde ervan goed roerend bij het eimengsel. Giet het eimengsel bij de melk in de kookpan en laat 30 seconden doorkoken. Roer er de boter door. Stort meteen in een schaal. Doe er plasticfolie over en zet in de koelkast.
3. Schil de sinaasappelen en snij ze in partjes. Verwijder alle velletjes. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde bakvorm mee. Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Laat afkoelen en vul het deeg met de pudding. Werk af met de sinaasappelpartjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

klaas

klaas zegt:
hallo taart,
ik vind het een lekkere taart taart.

doei taart van klaas;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo lize, je kan gewone pudding gebruiken. Heb wel een eitje onder de bloem en melk gevoegd.Dus dat weten we ook weeral
Groetjes;)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik denk het wel maar ik heb hetzelf nog nooit gemaakt dus ik ben er niet zeker van.
derbyke

derbyke zegt:
HALLO LIZE,
kan ik ook gewone vanille pudding gebruiken,voor bij de bretoense taart.groetjes:p