Recept
« Terug naar recepten
Bretoense taart met sinaasappel
PT250M
Bretoense taart met sinaasappel
Een heerlijk bretoense taart met sinaasappel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bretoense taart met sinaasappel te bereiden
1. Klop voor het deeg de 3 dooiers samen met 100g suiker op en roer er dan de 100g zachte boter door. Zeef over dit mengsel de bloem samen met het bakpoeder en het zout. Kneed alles kort tot een stevig deeg en leg 3 uur in de koelkast.
2. Meng voor de pudding het maïszetmeel met de hleft van de 125g suiker. Klop de 4 dooiers licht op en meng ze met de suiker en het maïszetmeel. Breng de melk aan de kook en giet een derde ervan goed roerend bij het eimengsel. Giet het eimengsel bij de melk in de kookpan en laat 30 seconden doorkoken. Roer er de boter door. Stort meteen in een schaal. Doe er plasticfolie over en zet in de koelkast.
3. Schil de sinaasappelen en snij ze in partjes. Verwijder alle velletjes. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde bakvorm mee. Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Laat afkoelen en vul het deeg met de pudding. Werk af met de sinaasappelpartjes.
2. Meng voor de pudding het maïszetmeel met de hleft van de 125g suiker. Klop de 4 dooiers licht op en meng ze met de suiker en het maïszetmeel. Breng de melk aan de kook en giet een derde ervan goed roerend bij het eimengsel. Giet het eimengsel bij de melk in de kookpan en laat 30 seconden doorkoken. Roer er de boter door. Stort meteen in een schaal. Doe er plasticfolie over en zet in de koelkast.
3. Schil de sinaasappelen en snij ze in partjes. Verwijder alle velletjes. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde bakvorm mee. Bak 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Laat afkoelen en vul het deeg met de pudding. Werk af met de sinaasappelpartjes.
klaas zegt:
ik vind het een lekkere taart taart.
doei taart van klaas;)