Recept
« Terug naar recepten
Bretonse pannenkoeken
PT40M
Bretonse pannenkoeken
Een heerlijk bretonse pannenkoeken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anita hennink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
internet kookboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bretonse pannenkoeken te bereiden
Verwarm de oven voor op 225°C. Smelt 25 gram boter en maak hier samen met de bloem, melk, eieren en een snufje zout een mooi beslag van.
Bak in 50 gram boter dunne flensjes en houd ze warm. Schil de appels en snijd ze in dunne schijven.
Bak nu in de rest van de boter de appels op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een dikke brei. Blijf steeds roeren! Voeg naar smaak suiker toe, en laat al roerend, nog eens 5 min. pruttelen. haal de moes van het vuur af en schenk de Cointreau erbij.
Vouw de crêpes in kwarten en vul ze met de appelbrei.
Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal, en laat ze nog 5 min. goed warm worden voor je ze serveert.
Bak in 50 gram boter dunne flensjes en houd ze warm. Schil de appels en snijd ze in dunne schijven.
Bak nu in de rest van de boter de appels op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een dikke brei. Blijf steeds roeren! Voeg naar smaak suiker toe, en laat al roerend, nog eens 5 min. pruttelen. haal de moes van het vuur af en schenk de Cointreau erbij.
Vouw de crêpes in kwarten en vul ze met de appelbrei.
Leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal, en laat ze nog 5 min. goed warm worden voor je ze serveert.
Mijn kookverhaal (anita hennink)
Je kunt dit ook eerder klaarmaken maar dan moeten ze aan het eind geen 5 maar 10 tot 15 min. in oven. Niet iedere oven is hetzelfde dus mijn advies is hou het in de gaten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Liske zegt:
anita43 zegt:
;):):D
lekkerbekske zegt: