KookJij

Briesoep met fourme cambert

Een heerlijk briesoep met fourme cambert recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Briesoep met fourme cambert te bereiden

Oven voorverwarmen op 175 C
In soeppan sjalot in boter glazig fruiten.

Brie toevoegen.
Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Wijn toevoegen en blijven roeren totdat alle wijn door de bloem is opgenomen.
Scheut voor scheut kippen bouillon in de pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat.
Citroensap toevoegen als soep niet goed bindt.
Intussen stokbrood met fourme d’Ambert beleggen.
Stokbrood 10 min. in midden van de oven bakken, tot kaas is gesmolten.
Paprika laatste minuut door soep roeren en meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen.
Brood in de soep leggen en direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jacqueline

Jacqueline zegt:
Hoi, lijkt me een lekker recept alleen staat er volgens mij een foutje in. Het moet volgens mij niet fourme cambert zijn maar fourmé d'ambert. Kleinigheidje, maar misschien dat mensen zich helemaal suf zoeken naar deze kaas die niet bestaat.
cynthia

cynthia zegt:
Ik ga hem vanavond maken voor vrienden. Ben benieuwd!:)
Marjolein

Marjolein zegt:
Een heerlijk soepje! Tip: heel erg uitkijken met het toevoegen van de citroensap. Het smaakt al snel erg zurig. Had ik zelf nl ook, maar met 100 gr extra brie erbij was de soep weer in balans! Maarrr... verder een super recept! :)
Ellen

Ellen zegt:
VERRUKKELIJK!
Een aanrader.!!
En in 15 min, ipv de aangegeven 30 minuten.
Een snel soepje dus.!!
carla alderden

carla alderden zegt:
ik heb pas brie soep gegeten in een pizzeria dat was heerlijk dus nu ga ik jou recept proberen ik hoop dat het net zo lekker is