Recept
« Terug naar recepten
Briesoep met fourme cambert
PT30M
Briesoep met fourme cambert
Een heerlijk briesoep met fourme cambert recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Briesoep met fourme cambert te bereiden
Oven voorverwarmen op 175 C
In soeppan sjalot in boter glazig fruiten.
Brie toevoegen.
Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Wijn toevoegen en blijven roeren totdat alle wijn door de bloem is opgenomen.
Scheut voor scheut kippen bouillon in de pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat.
Citroensap toevoegen als soep niet goed bindt.
Intussen stokbrood met fourme d’Ambert beleggen.
Stokbrood 10 min. in midden van de oven bakken, tot kaas is gesmolten.
Paprika laatste minuut door soep roeren en meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen.
Brood in de soep leggen en direct serveren.
In soeppan sjalot in boter glazig fruiten.
Brie toevoegen.
Bloem erover strooien en 1 min. zachtjes meebakken. Wijn toevoegen en blijven roeren totdat alle wijn door de bloem is opgenomen.
Scheut voor scheut kippen bouillon in de pan schenken en al roerend verhitten tot gladde, lichtgebonden soep ontstaat.
Citroensap toevoegen als soep niet goed bindt.
Intussen stokbrood met fourme d’Ambert beleggen.
Stokbrood 10 min. in midden van de oven bakken, tot kaas is gesmolten.
Paprika laatste minuut door soep roeren en meewarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper en in vier diepe borden scheppen.
Brood in de soep leggen en direct serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Marjolein zegt:
Jacqueline zegt: