Recept
« Terug naar recepten
Broccoli met zalm en saffraansaus
PT30M
Broccoli met zalm en saffraansaus
Een heerlijk broccoli met zalm en saffraansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Paul Fagel/Frank Kroon
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoli met zalm en saffraansaus te bereiden
- Maak de broccoli schoon en verdeel in even grote roosjes.
- Blancheer ze kort ( enkele minuutjes) en laat ze in ijswater afkoelen.
- Snijd de zalm in dunne reepjes en bestrooi met peper en zout.
- Saus: Laat de wijn indampen tot ongeveer eenderde v/d hoeveelheid en voeg er de room en de saffraan bij.
- Laat de saus 5 min. zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en klop de roomboter erdoor.
- Rangschik de broccoliroosjes en zalmreepjes op de borden en giet er voorzichtig wat saus overheen, of in een cirkeltje eromheen.
- Blancheer ze kort ( enkele minuutjes) en laat ze in ijswater afkoelen.
- Snijd de zalm in dunne reepjes en bestrooi met peper en zout.
- Saus: Laat de wijn indampen tot ongeveer eenderde v/d hoeveelheid en voeg er de room en de saffraan bij.
- Laat de saus 5 min. zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en klop de roomboter erdoor.
- Rangschik de broccoliroosjes en zalmreepjes op de borden en giet er voorzichtig wat saus overheen, of in een cirkeltje eromheen.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Dit is een topper met kerstmis. Ook als voorgerecht geschikt.
De Pastorie Zelem zegt: