KookJij

Broccoli met zalm en saffraansaus

Een heerlijk broccoli met zalm en saffraansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Paul Fagel/Frank Kroon
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli met zalm en saffraansaus te bereiden

- Maak de broccoli schoon en verdeel in even grote roosjes.
- Blancheer ze kort ( enkele minuutjes) en laat ze in ijswater afkoelen.
- Snijd de zalm in dunne reepjes en bestrooi met peper en zout.
- Saus: Laat de wijn indampen tot ongeveer eenderde v/d hoeveelheid en voeg er de room en de saffraan bij.
- Laat de saus 5 min. zachtjes doorkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en klop de roomboter erdoor.
- Rangschik de broccoliroosjes en zalmreepjes op de borden en giet er voorzichtig wat saus overheen, of in een cirkeltje eromheen.

Mijn kookverhaal (Liske Stienen)

Dit is een topper met kerstmis. Ook als voorgerecht geschikt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

De Pastorie Zelem

De Pastorie Zelem zegt:
Zo dit gerechtje hebben we aangeboden als hoofdgerecht met kroketjes en nog wat extra groenten in onze herberg(super gerecht).
Dayenne

Dayenne zegt:
Ik krijg gasten in het weekend, en dit wordt mijn voorgerecht! we hebben het al eens gemaakt en het is echt "chefkokwaardig!!"
Doei groetjes en dank je wel!
Annika T.

Annika T. zegt:
Dit gaat mijn voorgerecht worden met kerstmis! Lekker, eenvoudig te maken en snel klaar!