Ik heb dit recept opgegeven voor 3 personen, afhankelijk van kleine of grote eters.
Zelf heb ik 2 kleine broccoli's bereid en van de rest heb ik een ovenschotel met restjes vlees gemaakt.
Op de foto zie je de broccolipuree. Ik heb er gebakken zalm bij geserveerd en voor mijn man heb ik er een aardappel bij gebakken. Dit hoefde eigenlijk niet want de puree was meer dan genoeg.
Ik vond dit veel lekkerder dan aardappelpuree met broccoli erdoor.
Recept
« Terug naar recepten
Broccolipuree puur
PT15M
Broccolipuree puur
Een heerlijk broccolipuree puur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mannen van de Zee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolipuree puur te bereiden
De broccoli in roosjes verdelen en de stronk in plakjes.
Kook de groente in water met wat zout in ongeveer 6 minuten of indien gewenst wat langer. Giet de broccoli af en pureer de groente met de melk. De hoeveelheid melk kun je aanpassen naar eigen smaak en naar de hoeveelheid van de broccoli, maar maak dit niet te nat.
Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin de plakjes knoflook zachtjes tot ze geuren.
Roer dan de broccolipuree erdoor tot die alles heeft opgenomen. Voeg zo nodig zout en peper toe.
Haal de wok van het vuur en roer de ringetjes bosui door de puree.
Geen aardappels erdoor mixen, gewoon puur eten, erg lekker.
Kook de groente in water met wat zout in ongeveer 6 minuten of indien gewenst wat langer. Giet de broccoli af en pureer de groente met de melk. De hoeveelheid melk kun je aanpassen naar eigen smaak en naar de hoeveelheid van de broccoli, maar maak dit niet te nat.
Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin de plakjes knoflook zachtjes tot ze geuren.
Roer dan de broccolipuree erdoor tot die alles heeft opgenomen. Voeg zo nodig zout en peper toe.
Haal de wok van het vuur en roer de ringetjes bosui door de puree.
Geen aardappels erdoor mixen, gewoon puur eten, erg lekker.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Als je maar rekening houdt met de hoeveelheid melk, niet te nat want er gaat nog olijfolie door en het moet nog wat stevig blijven. Dus kun je de hoeveelheid roosjes kopen die je altijd gebruikt.
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Anna Koudys zegt:
Gea Bruining zegt: