Recept
« Terug naar recepten
Broccoliroomsoep met pancetta
PT40M
Broccoliroomsoep met pancetta
Een heerlijk broccoliroomsoep met pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccoliroomsoep met pancetta te bereiden
Schil de sjalotjes, hak ze fijn en laat ze fruiten in een kookpot met olijfolie en een snuifje zout.
Gaar een paar broccoliroosjes in gezouten water en verfris onder koud stromend water. Bewaar deze om de soep af te werken.
Giet de melk in de kookpot en breng aan de kook.
Doe de broccoliroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze sudderen gedurende twintig minuten, tot ze goed gekookt zijn.
Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, pimentpoeder en room. Wenst u een krachtigere smaak, voeg dan een bouillonblokje toe.
Laat de sneetjes pancetta ongeveer twee minuten roosteren onder de ovengrill tot ze knapperig zijn. Doe ze in stukjes.
Giet de warme velouté in enkele koppen. Doe er een beetje peper van de molen bij, de geroosterde plakjes pancetta, en versier met de apart gehouden broccoliroosjes.
Gaar een paar broccoliroosjes in gezouten water en verfris onder koud stromend water. Bewaar deze om de soep af te werken.
Giet de melk in de kookpot en breng aan de kook.
Doe de broccoliroosjes erbij, zet het vuur laag en laat ze sudderen gedurende twintig minuten, tot ze goed gekookt zijn.
Mix en breng op smaak met peper, muskaatnoot, pimentpoeder en room. Wenst u een krachtigere smaak, voeg dan een bouillonblokje toe.
Laat de sneetjes pancetta ongeveer twee minuten roosteren onder de ovengrill tot ze knapperig zijn. Doe ze in stukjes.
Giet de warme velouté in enkele koppen. Doe er een beetje peper van de molen bij, de geroosterde plakjes pancetta, en versier met de apart gehouden broccoliroosjes.