Recept
« Terug naar recepten
Broccolisoep met geroosterde amandel
PT25M
Broccolisoep met geroosterde amandel
Een heerlijk broccolisoep met geroosterde amandel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Veerle .
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolisoep met geroosterde amandel te bereiden
Fruit op laag vuur de uien ca. 5 minuten in een beetje boter of 1 eetlepel olijfolie.
Rooster ondertussen de amandelen in een pan zonder olie of boter. Leg ze daarna apart.
Kneus de knoflookteentjes en voeg deze als de uien glazig zijn bij de uien.
Bak in een koekenpan of een wok de stronkjes broccoli in de olijfolie totdat ze mooi groen zijn en een beetje zacht geworden zijn. Strooi er naar smaak wat zout er peper over.
Voeg de broccoli bij de uien en de knoflook. Voeg hier water bij tot de broccoli net onder water staat.
Strooi de kruidenbouillon over het water (bouillonblokjes in een andere smaak kan ook, verkruimel die dan boven de pan).
Voeg de geroosterde amandelen toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Mix tot slot de soep met een keukenmixer tot een enigzins dikke, gladde soep en laat hem even afkoelen.
Voeg naar smaak peper, zout, room of een scheutje olijfolie toe en serveer de soep warm.
Rooster ondertussen de amandelen in een pan zonder olie of boter. Leg ze daarna apart.
Kneus de knoflookteentjes en voeg deze als de uien glazig zijn bij de uien.
Bak in een koekenpan of een wok de stronkjes broccoli in de olijfolie totdat ze mooi groen zijn en een beetje zacht geworden zijn. Strooi er naar smaak wat zout er peper over.
Voeg de broccoli bij de uien en de knoflook. Voeg hier water bij tot de broccoli net onder water staat.
Strooi de kruidenbouillon over het water (bouillonblokjes in een andere smaak kan ook, verkruimel die dan boven de pan).
Voeg de geroosterde amandelen toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Mix tot slot de soep met een keukenmixer tot een enigzins dikke, gladde soep en laat hem even afkoelen.
Voeg naar smaak peper, zout, room of een scheutje olijfolie toe en serveer de soep warm.