Ik vond het zonde om de stronk van de broccoli weg te gooien en vroeg me af of ik er een soepje van kon maken. Nou, dat is gelukt. Het is een basis-soepje en je kunt er natuurlijk nog van alles aan toe voegen zoals b.v.:
achtergehouden roosjes van broccoli of
hamreepjes of
gerookte zalm of
croutons
Of wat je zelf lekker lijkt
Recept
« Terug naar recepten
Broccolisoep van stronk
PT25M
Broccolisoep van stronk
Een heerlijk broccolisoep van stronk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Quadflieg Walravens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Zelf verzonnen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolisoep van stronk te bereiden
Snij van de stronk een stukje van de onderkant en de blaadjes af en gooi deze weg. Snij daarna de rest in kleine stukken. Doe de stukken in de pan, voeg een 1 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat dit koken tot je met een vork gemakkelijk in de stukken kunt prikken. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Voeg dan de kippenbouillonblokjes toe en zoveel water dat er weer 1 liter water in de pan zit en breng opnieuw aan de kook.
Mijn kookverhaal (Yvonne Quadflieg Walravens)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jos zegt:
In de landen langs de Middellandse zee hebben ze een iets ander soort broccoli, is mij verteld door een Italiaanse kennis van mij. Een langere stronk een soort steel en de bloemen halen ze eraf en de steel wordt in stukken verdeeld en klaargemaakt en als groente gegeten. Het is zonde om de stronk weg te gooien, wij vinden het juist het lekkerste deel van de broccoli.
Mijn vrouw of ik snijden na het wassen van de broccoli, de dunne steeltjes in stukken en snijden de harde delen van de dikke stronk af en verdelen die ook in stukjes. De smaak lijkt iets op groene asperges en is veel minder sterk als de smaak van de bloemen.
MVG.
Jos
ineke60 zegt:
addie zegt:
Deze soep is ook heerlijk als je de stronk i.p.v. water met halfvolle melk kookt. Heb je een lekkere romige soep zonder veel caloriën.
Zelf maak ik er altijd een broccolli saus van voor over de broccolli. Zie recept broccolisaus.
Kookgroet, Addie.
Yvonne zegt:
Ik doe dit nu al een paar jaar en ben er nog nooit ziek van geworden. Is toch zonde om aan de konijnen op te voeren?;)
Anneke zegt:
ineke60 zegt:
spikeysmum zegt: