In verband met het zoutgehalte in veel kruidenmixen maak ik deze altijd zelf, zodat ik de hoeveelheid zout zelf kan bepalen.
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel uienpoeder
1/2 eetlepel knoflookpoeder
2 eetlepel tijm
2 eet lepels oregano
2 eetlepels basilicum
Weeg alle kruiden met de juiste maatlepel af. Doe ze in een schoon potje.
Ff schudden en klaar.
Het mooie is, dat je in plaats van de eetlepels ook dessert of theelepels kunt
gebruiken.
Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse broccolistamppot van Project Gezond met gerookte kip .
PT30M
Italiaanse broccolistamppot van Project Gezond met gerookte kip .
De ingrediënten voor deze stamppot lijken in eerste instantie een beetje
vreemd. Bij zongedroogde tomaatjes denk je allereerst aan een ingrediënt
voor een salade. Echter in deze stamppot pakt dat verrassend lekker uit.
We hebben ervan gesmuld. Komt zeker vaker op tafel. Het gerecht staat
binnen een half uur op tafel en er zijn maar 4 hoofddingrediënten nodig.
Broccoli, kruimige aardappelen, zongedroogde tomaat en gerookte
kipfilet. Op smaak gebracht met wat roomboter.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse broccolistamppot van Project Gezond met gerookte kip . te bereiden
- Schil de aardappelen en zorg ervoor, dat je 400 gram hebt.
- Kook de aardappeltjes gaar in de helft van het bouillonblokje.
- Kook ook de 400 gram broccoliroosjes in de andere helft van het bouillonblokje gaar .
- Giet de aardappeltjes en de broccoli af en zorg dat je van beide wat kookvocht achterhoudt.
- Stamp de aardappeltjes met de pureestamper tot puree samen met de Italiaanse kruiden en de roomboter en voeg als je puree nog wat te droog is wat kookvocht toe.
- Werk de broccoli door de aardappeltjes en bepaal zelf of je dit wat grover of fijner wilt.
- Werk de gerookte kipfilet en de zongedroogde tomaatjes erdoor , proef even en voeg zo nodig wat peper en zout toe.
- Serveer de stamppot op voorverwarmde borden en werk af met een blaadje basilicum of peterselie.