Recept
« Terug naar recepten
Broccolitaart
PT20M
Broccolitaart
Een heerlijk broccolitaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
okokorecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broccolitaart te bereiden
Verwarm de over voor op 200°C
Kook de Broccoli in water met wat zout ca. 3 minuten. Giet af en spoel even met koud water, de kleur blijft mooi en het is van de kook af. Laat afkoelen.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een lap van ca. ø 28 cm.
Bekleed de vorm ermee.
Verdeel het ontbijtspek over de bodem van de taart en schep de Broccoli er op.
Klop de eieren, crème fraîche en de geraspte kaas door elkaar en breng op smaak met peper en verdeel het over de Broccoli.
Snijd het overhangende deeg voorzichtig langs de rand weg of rol het op tot een dik randje, er ontstaat dan een korstje.
Bak de taart in het midden van de oven in 35/45 minuten lichtbruin en gaar.
Wij eten het altijd zonder ook maar iets erbij, maar voor de liefhebbers kan men er een frisse tomatensalade bij doen.
Kook de Broccoli in water met wat zout ca. 3 minuten. Giet af en spoel even met koud water, de kleur blijft mooi en het is van de kook af. Laat afkoelen.
Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot een lap van ca. ø 28 cm.
Bekleed de vorm ermee.
Verdeel het ontbijtspek over de bodem van de taart en schep de Broccoli er op.
Klop de eieren, crème fraîche en de geraspte kaas door elkaar en breng op smaak met peper en verdeel het over de Broccoli.
Snijd het overhangende deeg voorzichtig langs de rand weg of rol het op tot een dik randje, er ontstaat dan een korstje.
Bak de taart in het midden van de oven in 35/45 minuten lichtbruin en gaar.
Wij eten het altijd zonder ook maar iets erbij, maar voor de liefhebbers kan men er een frisse tomatensalade bij doen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
truitje zegt:
Anna zegt:
truitje zegt:
Anna, een vraagje;
Hoe los ik het op om dit recept aan te passen. Ik heb geprobeerd toegang te krijgen via Internet Explorer, Mozzila Firefox en Google chroom maar ik krijg geen toegang tot het recept. Zal ik het jou per gewone mail toesturen zodat jij het kan aanpassen?
Bij voorbaat dank. Groetjes Gerda :p:p:p
Kip uit Eindhoven zegt:
truitje zegt:
truitje zegt:
apu zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda :p
slaatje zegt:
Groetjes Gerda ;):p
liske zegt:
truitje zegt: