Een schotel, die je helemaal kunt voorbereiden.
Tijdens het voorverwarmen van de oven kun je de schotel al in de oven zetten en als de oven op temperatuur is , leg je het kaas- röstimengel op de schotel en stel je de baktijd in.
Recept
« Terug naar recepten
Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje
PT60M
Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje
Een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehaktballetjes, prei en champignons voor de koudere dagen. Daar loop je toch warm voor !
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje te bereiden
- Meng de 2 soorten gehakt door elaak. voeg het kruidenpaneelmiddel toe en maak er balletjes ter grootte van een walnoot van.
- Verwarm een scheutje croma ( boter of olie) en bak de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
- Fruit de ui en de prei in het overggebleen vet 3 `4 minuten>
- Voeg de plakjes champignons toe en bak ook deze circa 3 minuten mee.
- Voeg de crème fraîche toe met het scheutje water en roer alles goed door.
- Voeg de gehaktballetjes weer toe en breng het gehaal op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Stort het mengsel in een ovenschaal.
- Meng de rösti met de kaas en dek er de schotel mee af.
- Zet voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
- Garneer met watbieslook.