KookJij

Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje

Een heerlijke Hollandse ovenschotel met gehaktballetjes, prei en champignons voor de koudere dagen. Daar loop je toch warm voor !
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hollandse gehaktballetjes schotel met een rösti-kaasdakje te bereiden

  1. Meng de 2 soorten gehakt door elaak. voeg het kruidenpaneelmiddel toe en maak er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  2. Verwarm een scheutje croma ( boter of olie) en bak de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even opzij.
  3. Fruit de ui en de prei in het overggebleen vet 3 `4 minuten>
  4. Voeg de plakjes champignons toe en bak ook deze circa 3 minuten mee. 
  5. Voeg de crème fraîche toe met het scheutje water en roer alles goed door.
  6. Voeg de gehaktballetjes weer toe en breng het gehaal op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Stort het mengsel in een ovenschaal.
  8. Meng de rösti met de kaas en dek er de schotel mee af.
  9. Zet voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.
  10. Garneer met watbieslook.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Een schotel, die je helemaal kunt voorbereiden.
Tijdens het voorverwarmen van de oven kun je de schotel al in de oven zetten en als de oven op temperatuur is , leg je het kaas- röstimengel op de schotel en stel je de baktijd in.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst