Recept
« Terug naar recepten
Brood bakken
PT30M
Brood bakken
Een heerlijk brood bakken recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Canada
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood bakken te bereiden
1.Gist in lauw water oplossen.
2.Bloem met zout mengen.
3.Opgeloste gist in kuiltje doen en voorzichtig omroeren met bloem.
4.Goed kneden tot het niet meer kleeft.
5.Zeker 10 minuten kneden en indien nodig een beetje bloem erbij voegen tot het deeg goed droog is en niet meer kleeft.
6.1 uur laten rijzen op kamertemperatuur met een keukenhanddoek erover.
7.Nog eens goed samendrukken en in vorm leggen.
8.Nogmaals 1/2 uur laten rijzen met handdoek erover.
9.2 luchtgaten in prikken met een mes.
10.In de oven bakken ongeveer 3/4 uur op voorverwarmde oven van 200°C.
2.Bloem met zout mengen.
3.Opgeloste gist in kuiltje doen en voorzichtig omroeren met bloem.
4.Goed kneden tot het niet meer kleeft.
5.Zeker 10 minuten kneden en indien nodig een beetje bloem erbij voegen tot het deeg goed droog is en niet meer kleeft.
6.1 uur laten rijzen op kamertemperatuur met een keukenhanddoek erover.
7.Nog eens goed samendrukken en in vorm leggen.
8.Nogmaals 1/2 uur laten rijzen met handdoek erover.
9.2 luchtgaten in prikken met een mes.
10.In de oven bakken ongeveer 3/4 uur op voorverwarmde oven van 200°C.
ladycheese zegt: