Klik op foto om te vergroten.
Notenmix: geroosterde pompoenpitten, geroosterde pijnboompitten, rozijnen en geroosterde pistachenoten.
Recept
« Terug naar recepten
Brood: meergranen met notenmix
PT180M
Brood: meergranen met notenmix
Een heerlijk brood: meergranen met notenmix recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
.... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood: meergranen met notenmix te bereiden
Los gist en suiker samen op in het lauwe water.
Snij de boter in kleine stukjes en meng deze onder de bloem.
Maak een kuiltje in de bloem en giet er het gistmengsel in.
Kneed alles goed onder elkaar, voeg dan het zout toe en blijf goed kneden. Als laatste het deeg goed uitrollen de notenmix toevoegen en weer goed kneden. In totaal +/- 10 à 15 min.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Opnieuw goed kneden en in bakvorm leggen, deze wel beboterd en bestoven met bloem.
Laat opnieuw rijzen, zet de oven op 200 gr en laat opwarmen.
Deeg is weer verdubbeld zet in oven en bak 30 min.
Stort het brood uit op een rooster en laat afkoelen.
Snij de boter in kleine stukjes en meng deze onder de bloem.
Maak een kuiltje in de bloem en giet er het gistmengsel in.
Kneed alles goed onder elkaar, voeg dan het zout toe en blijf goed kneden. Als laatste het deeg goed uitrollen de notenmix toevoegen en weer goed kneden. In totaal +/- 10 à 15 min.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Opnieuw goed kneden en in bakvorm leggen, deze wel beboterd en bestoven met bloem.
Laat opnieuw rijzen, zet de oven op 200 gr en laat opwarmen.
Deeg is weer verdubbeld zet in oven en bak 30 min.
Stort het brood uit op een rooster en laat afkoelen.