KookJij

Brood: meergranen met notenmix

Een heerlijk brood: meergranen met notenmix recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood: meergranen met notenmix te bereiden

Los gist en suiker samen op in het lauwe water.
Snij de boter in kleine stukjes en meng deze onder de bloem.
Maak een kuiltje in de bloem en giet er het gistmengsel in.
Kneed alles goed onder elkaar, voeg dan het zout toe en blijf goed kneden. Als laatste het deeg goed uitrollen de notenmix toevoegen en weer goed kneden. In totaal +/- 10 à 15 min.
Dek het deeg af met een vochtige doek en laat rijzen tot het deeg verdubbeld is.
Opnieuw goed kneden en in bakvorm leggen, deze wel beboterd en bestoven met bloem.
Laat opnieuw rijzen, zet de oven op 200 gr en laat opwarmen.
Deeg is weer verdubbeld zet in oven en bak 30 min.
Stort het brood uit op een rooster en laat afkoelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Notenmix: geroosterde pompoenpitten, geroosterde pijnboompitten, rozijnen en geroosterde pistachenoten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst