KookJij

Brood met pindakaas, komkommer en sambal

Een heerlijk brood met pindakaas, komkommer en sambal recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 4 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood met pindakaas, komkommer en sambal te bereiden

Smeer pindakaas op het sneetje brood (al of niet met boter). Leg dat vervolgens vol met schijfjes komkommer. Doe daar een beetje zout op. Smeer wat meer sambal op elk komkommerschijfje dan je lief is. Sambal Badjak is een wat minder hete sambal. Bovendien wordt de smaak getemperd door de komkommer. Een heel aparte smaak krijg je door hierover nog wat gembersaus te sprenkelen!

Voor de Big Mac-fanaten: leg op de pindakaas eerst nog een plak kaas en een laagje schijfjes ei. Ook erg lekker. Ongetwijfeld kennen veel lezers nog andere smakelijke varianten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Robbin

Robbin zegt:
Ik heb het vanmiddag even uitgeprobeerd, het smaakt echt lekker! :D
crot

crot zegt:
Een schijfje komkommer met daarop een schijfje banaan dan een beetje pindakaas en sambal heerlijk alsborrelhapje;)
Pé

zegt:
als je van pittig houdt kun je bij de toko een pot Surinaamse pindakaas halen:p
djmagich

djmagich zegt:
Lijkt me best lekker! Van het weekend maar eens even proberen!