Recept
« Terug naar recepten
Brood - Olijfolie - Dip als voorhapje / amuse
PT20M
Brood - Olijfolie - Dip als voorhapje / amuse
Een amuse (bouche) is eem minihapje / gerechtje ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Althans zo is het vermoedelijk begonnen. Tegenwoordig zijn de amuses vaak zo complex, dat het meer lijkt op een demonstratie van de koks om hun kunsten en artisticiteit te tonen. Hieronder een eenvoudig voorafje.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood - Olijfolie - Dip als voorhapje / amuse te bereiden
- *Voor het maken van de AZL-mix hebben we nodig 1 deel amandelen, 2 delen zonnebloem zaad, 3 delen lijnzaad.
- In een blender pulseren we separaat de amandelen, zonnebloempitten en lijnzaad tot kleinere deeltjes. Wel oppassen dat de motor niet warm loopt omdat dan de smaak en structuur van de ingredienten zou kunnen veranderen.
- We mengen alle ingredienten, behalve olie en brood goed door elkaar.
- Stukje brood dompelen in het kommetje met olijfolie en vervolgens in het kommetje met de zaden-mix.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je kunt er alles bij drinken.