Haal je kruiden eens bij de Turkse winkel:
Kekik, Thymian, thijm staat erop. De geur knalt je keuken in.
Recept
« Terug naar recepten
Broodbeleg
PT1500M
Broodbeleg
Een heerlijk broodbeleg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
??? personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodbeleg te bereiden
Wrijf de lamsbout (met of zonder bot) in met zout en veel gedroogde tijm.
Olie in de pan, heet laten worden. Schroei het vlees aan alle kanten goed dicht.
Dan nog een eetlepel tijm erbij, kop water erbij. Deksel op de pan en 1 uur op heel laag vuur.
Vuur uit, deksel op de pan laten. Vlees moet in pan afkoelen.
De volgende dag: snijd met vlijmscherp mes dunne plakken voor je heerlijke luxe broodje of boterhammen.
Genoeg voor veel mensen of meerdere dagen.
Olie in de pan, heet laten worden. Schroei het vlees aan alle kanten goed dicht.
Dan nog een eetlepel tijm erbij, kop water erbij. Deksel op de pan en 1 uur op heel laag vuur.
Vuur uit, deksel op de pan laten. Vlees moet in pan afkoelen.
De volgende dag: snijd met vlijmscherp mes dunne plakken voor je heerlijke luxe broodje of boterhammen.
Genoeg voor veel mensen of meerdere dagen.