Brooddeeg is veel minder vet dan bladerdeeg.
Ze zijn van te voren te maken, mist je ze in de koeling laat staan tot ze verder moeten rijzen.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje kip
PT120M
Broodje kip
Een heerlijk broodje kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Henny Lansink
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Snacks - Warm
- > Kinderen - Verjaardag
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
banketbakker henny
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje kip te bereiden
Water voor deeg, handwarm maken.
Los de suiker en de gist op in het water,
meng de bloem met het gistwater.
Smelt de boter met het zout (handwarm).
Kneed het deeg 10 min, kneed op laatst de boter er door en laat het 30 min. rijzen.
Snij de kip en de paprika in kleine blokjes.
Bak de kip in de olie, met kruiden en wat oregano rondom bruin.
Laat de kip afkoelen.
Verdeel het deeg in 10 stukken. .
Bol de stukjes op en rol de bolletjes uit tot 10 cm Ø.
Maak de randen van het deeg vochtig.
Verdeel het kip mengsel over de plakjes.
Schep twee eetlepels roomkaas en een puntje pesto.
Vouw de plakjes dicht als buideltjes.
Druk met een vork de randen goed aan en leg ze op een bevochtigde bakplaat.
Wil je ze later op de dag/avond pas bakken?
Plaats ze tijdelijk in de koeling.
Verwarm de oven naar 240 oC, de luchtoven op 210 oC.
Laat 30 min. verdubbelen op kamertemperatuur.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en in 9 -10 minuten in de oven goudbruin bakken.
Warm serveren is het lekkerst.
Los de suiker en de gist op in het water,
meng de bloem met het gistwater.
Smelt de boter met het zout (handwarm).
Kneed het deeg 10 min, kneed op laatst de boter er door en laat het 30 min. rijzen.
Snij de kip en de paprika in kleine blokjes.
Bak de kip in de olie, met kruiden en wat oregano rondom bruin.
Laat de kip afkoelen.
Verdeel het deeg in 10 stukken. .
Bol de stukjes op en rol de bolletjes uit tot 10 cm Ø.
Maak de randen van het deeg vochtig.
Verdeel het kip mengsel over de plakjes.
Schep twee eetlepels roomkaas en een puntje pesto.
Vouw de plakjes dicht als buideltjes.
Druk met een vork de randen goed aan en leg ze op een bevochtigde bakplaat.
Wil je ze later op de dag/avond pas bakken?
Plaats ze tijdelijk in de koeling.
Verwarm de oven naar 240 oC, de luchtoven op 210 oC.
Laat 30 min. verdubbelen op kamertemperatuur.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en in 9 -10 minuten in de oven goudbruin bakken.
Warm serveren is het lekkerst.