Recept
« Terug naar recepten
broodje kipkerrie
PT20M
broodje kipkerrie
Een heerlijk broodje kipkerrie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Patricia van Velzen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe broodje kipkerrie te bereiden
Snijd de kipfilet in stukjes. Braad dit even aan met een scheutje olijfolie. Snij ondertussen de ui, knoflook en het madam chennetje in de keukenmachine fijn. Dit in een andere pan even fruiten. Doe dan de kipfilet erbij en schenk er wat koffiemelk bij en water zodat het net half onder sap staat. Strooi gelijk wat curriepoeder bij zo'n 1/3 van het potje totdat het mooi van kleur is. Weer aan de kook brengen en vervolgens de gesneden lente uitje erbij doen. Het vuur zacht zetten deksel op de pan en even (circa 10 minuten) zachtjes laten suderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
schism79 zegt:
In zo'n potje zit 50 gram en als je het cayenne peper maakt krijg je niet zo'n pittige smaak eraan. Als je niet van pittig houdt dan kun je wel die gebruiken ;)
Willemien uit Canada zegt:
Hoeveel zit er in een potje kerrie en voor de surinaamse peper kan ik daar cayenne pepper voor gebruiken? Groetjes Willemien
Eddie zegt: