Klik op de foto om te vergroten.
Ik heb hier Curaçaose broodjes genomen: de pan será of pan di fornu. Deze broodjes werden vroeger op het platteland (de kunuku) buiten in zelfgemaakte oventjes op houtskool gebakken. Ze waren erg lekker en stevig (vandaar será = dicht, gesloten, stevig) Nu koop je de zgn pan será in de supermarkt, jammer genoeg lang niet zo lekker. Ze hebben een doorsnede van ong. 15 cm.
Ik heb ze in de broodrooster heel licht geroosterd.
Recept
« Terug naar recepten
Broodje met paprikaspread en avocado
PT10M
Broodje met paprikaspread en avocado
Een heerlijk broodje met paprikaspread en avocado recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodje met paprikaspread en avocado te bereiden
De paprikaspread kun je van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik.
Paprikasread maken: meng de mayo + paprika + ui + limoenschil + knoflook en wat zout en peper. Tot gebruik bewaren.
Bak de bacon droog in de koekenpan.
Snij de broodjes open en besmeer het onderste gedeelte met de paprikaspread.
Leg hierop wat rucola en op de sla tomaatschijfjes.
Op de tomaatschijfjes verdeel je de bacon en hierop de avocadoplakjes.
Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Leg het kapje van het brood bovenop.
Om het makkelijker te eten kun je het broodje schuin doormidden snijden.
Paprikasread maken: meng de mayo + paprika + ui + limoenschil + knoflook en wat zout en peper. Tot gebruik bewaren.
Bak de bacon droog in de koekenpan.
Snij de broodjes open en besmeer het onderste gedeelte met de paprikaspread.
Leg hierop wat rucola en op de sla tomaatschijfjes.
Op de tomaatschijfjes verdeel je de bacon en hierop de avocadoplakjes.
Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Leg het kapje van het brood bovenop.
Om het makkelijker te eten kun je het broodje schuin doormidden snijden.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Het was idd lekker en je kunt het natuurlijk met verschillende ingrediënten variëren.
Ik kan alleen nooit zo'n heel broodje op, vooral niet zo dik belegd. Maar mijn man weet er wel weg mee. En wat een heerlijke avocado's hier zeg, sommige zo groot als meloenen en lekker stevig. Groetjes,Flavia.:);)
tooske1 zegt: