KookJij

Broodje roerei met rauwe ham

Een heerlijk broodje roerei met rauwe ham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Gerecht
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 295 kCal energie
18 Gram eiwit
15 Gram vet
21 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broodje roerei met rauwe ham te bereiden

Snijd de meergranenbollen open. Leg ze met de snijkant naar beneden in een hete koekenpan zonder olie of boter en rooster ze knapperig. Leg ze open op een bord en verdeel de ham erover.
Klop de eieren los met de helft van de melk. Verhit de boter op laag vuur in de koekenpan, voeg het ei toe en roer rustig met een houten lepel tot het ei net gestold is. Neem de pan van het vuur en roer de rest van de melk erdoor. Verdeel het ei over de bollen en bestrooi met peper en zout naar smaak. Garneer met de rucola.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Voor de slanke variant: gebruik een anti-aanbakpan en een paar drupjes olie i.p.v. boter. Deze kun je met een kwastje over de bodem v/d pan verdelen. Gebruik magere of halfvolle melk en (runder- of paarden)rookvlees, smaakt net zo goed maar bevat veel minder calorieën!!
Petra

Petra zegt:
Ook lekker is om een zakje boerenomeletmix door het ei te kloppen.