Recept
« Terug naar recepten
Broodpudding met baileys en banaan
PT40M
Broodpudding met baileys en banaan
Een heerlijk broodpudding met baileys en banaan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodpudding met baileys en banaan te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden (170 graden voor een heteluchtoven)
Maak ieder sneetje brood zo plat mogelijk. Bestrijk ze dun, maar wel helemaal, met de zachte boter, halveer de sneetjes en zet ze opzij.
Klop in een kom de suiker met het vanillezaad en de eieren licht en luchtig en klop er dan de room, de melk en de baileys door. Snijd de gepelde bananen in plakjes en rooster de amandelen lichtbruin in de voorverwarmde oven. Neem een ovenvaste schaal waar alles in kan (of gebruik eenpersoonsschaaltjes)en vet die in met boter.
Doop ieder stuk brood in het eimengsel en leg het brood met de banaan en amandelen in lagen in de schaal. Ga door tot alles gebruikt is en eindig met brood. Schenk het overgebleven eimengsel erover en druk met je vingers het brood in het mengsel, zodat het brood het mengsel goed opzuigt.
Bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker en zet de broodpudding ongever 35 minuten in de oven tot de pudding aan de rand stevig is, maar in het midden amper gestold. Laat hem afkoelen en opstijven.
Tips: je kunt er ijs of slagroom bij serveren, maar zo is deze broodpudding ook erg lekker. Het lekkerst vind ik het gewoon bij een kop lekkere koffie.
Als variatie kun je rozijnen of abrikozen toevoegen. Je kunt ook andere soorten brood brood als brioche of pannetone gebruiken.
Maak ieder sneetje brood zo plat mogelijk. Bestrijk ze dun, maar wel helemaal, met de zachte boter, halveer de sneetjes en zet ze opzij.
Klop in een kom de suiker met het vanillezaad en de eieren licht en luchtig en klop er dan de room, de melk en de baileys door. Snijd de gepelde bananen in plakjes en rooster de amandelen lichtbruin in de voorverwarmde oven. Neem een ovenvaste schaal waar alles in kan (of gebruik eenpersoonsschaaltjes)en vet die in met boter.
Doop ieder stuk brood in het eimengsel en leg het brood met de banaan en amandelen in lagen in de schaal. Ga door tot alles gebruikt is en eindig met brood. Schenk het overgebleven eimengsel erover en druk met je vingers het brood in het mengsel, zodat het brood het mengsel goed opzuigt.
Bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker en zet de broodpudding ongever 35 minuten in de oven tot de pudding aan de rand stevig is, maar in het midden amper gestold. Laat hem afkoelen en opstijven.
Tips: je kunt er ijs of slagroom bij serveren, maar zo is deze broodpudding ook erg lekker. Het lekkerst vind ik het gewoon bij een kop lekkere koffie.
Als variatie kun je rozijnen of abrikozen toevoegen. Je kunt ook andere soorten brood brood als brioche of pannetone gebruiken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
Wel heb ik met het aparte baksel ontdekt dat de korstjes gewoon aan het brood kunnen blijven, de korst van casinobrood is zo zacht dat je dit later niet meer proeft.
anna79 zegt: