Ik vond het zonde om de 2 eiwitten niet te gebruiken. Ik heb ze met een klein beetje poedersuiker in tot pieken geklopt en als een soort slagroom bij de taart gegeven (zie foto, klik erop om te vergroten)
Het recept geeft erg veel suiker, ik heb maar de helft gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Broodpudding New Orleans
PT90M
Broodpudding New Orleans
Een heerlijk broodpudding new orleans recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
mijn receptenmap
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Broodpudding New Orleans te bereiden
Oven 175 à 180°C.
De boter in een pannetje laten smelten, maar niet bruin laten worden. Het brood in stukken breken.
In een kom mengen : de gesmolten boter + het brood + de melk + de suiker + de vanillesuiker + de kokos + het ei.
Goed mengen en overdoen in de ingevette ovenschaal.
In de oven schuiven ± 1 uur of tot een satépen er droog uitkomt als je die in het midden van de broodpudding steekt.
De saus maken als de broodpudding bijna klaar is. Ze moeten allebei warm zijn.
Saus:
De boter met de poedersuiker zachtjes al roerend in een pannetje warmen tot de suiker is opgelost.
In een kommetje de eidooiers heel even loskloppen met de whisky en dit al goed roerend bij het boter-poedersuikermengsel gieten. Blijven roeren en laat de saus wat binden, maar NIET koken.
Geef ieder een punt of plak van de nog warme broodpudding met warme saus erover.
De boter in een pannetje laten smelten, maar niet bruin laten worden. Het brood in stukken breken.
In een kom mengen : de gesmolten boter + het brood + de melk + de suiker + de vanillesuiker + de kokos + het ei.
Goed mengen en overdoen in de ingevette ovenschaal.
In de oven schuiven ± 1 uur of tot een satépen er droog uitkomt als je die in het midden van de broodpudding steekt.
De saus maken als de broodpudding bijna klaar is. Ze moeten allebei warm zijn.
Saus:
De boter met de poedersuiker zachtjes al roerend in een pannetje warmen tot de suiker is opgelost.
In een kommetje de eidooiers heel even loskloppen met de whisky en dit al goed roerend bij het boter-poedersuikermengsel gieten. Blijven roeren en laat de saus wat binden, maar NIET koken.
Geef ieder een punt of plak van de nog warme broodpudding met warme saus erover.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Of je maakt butterscotchsaus door 50 gram bruine suiker en 80 ml slagroom en 50 gram boter(in stukjes) te verhitten tot de boter smelt. Goed blijven roeren.
Wil je een koude saus roer dan bijv. 1,5 dl lobbig geklopte slagroom door 2,5 kant en klare vanillevla.
Misschien is er wel iets voor jou bij. Groetjes, Flavia:p:D
jlpetter zegt:
Misschien is het een idee dat, als je geen alcohol wilt, de whisky te verwarmen tot zo'n 70 graden en dat een poosje zo laten staan. Je verdampt al de alcohol en zou hou je de smaak van whisky over, zonder de alcohol. Qua smaak moet het bij benadering hetzelfde zijn...
In elk geval, succes! De broodpudding zelf zal er niet minder om smaken :)
desiree zegt:
bedankt voor het mee denken.
Denk dat ik het gewoon eens probeer zonder whisky kijken hoe dat smaakt.
Groetjes desiree.
fabita zegt:
jlpetter zegt:
franeke zegt:
fabita zegt:
jlpetter zegt:
Ik heb deze gisteren nog gemaakt en het smaakte overheerlijk, ik kan me niet voorstellen hoe het met rum of wodka of wat anders zou smaken...
fabita zegt:
desiree zegt:
hier heb ik zeker iets aan.
Ik kan en mag geen alcohol vandaar dat ik de vraag stelde maar ben hier enorm mee geholpen.
Dank jullie allen voor jullie super ideeën.
Groetjes desiree.