KookJij

broodpudding

Een heerlijk broodpudding recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: geert van der bruggen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe broodpudding te bereiden

snijd de korsten van het brood en laat het kruim werken in de melk.snijd de bananen en een halve ongepelde sinaasappel in stukjes.meng alle ingredienten met uitzondering van de eieren.
laat minstens 12 uur trekken.
doe de eieren bij het mengsel en kneed goed door tot je een vloeibare brij bekomt
giet dit in een beboterde ovenschotel en bak een klein half uurtje in een oven op 200°c

Mijn kookverhaal (lesley franssens)

tip: je kan indien gewenst de broodpudding bestrijken met
fondantsuiker of wat je zelf wenst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kooktan

kooktan zegt:
De sinaasappelpellen zou ik zeker voor bereiding verwijderen. Indien ze moeten worden meegebakken veroorzaken ze een nare bittere smaak. Is vast en zeker een tekstfoutje. ;) Tania
lotte1

lotte1 zegt:
Moeten de pellen van de sinaasappel er niet uit voor het bakken? Ik heb geen ervaring met sinasappelpellen bakken maar misschien is het wel lekker. Heeft iemand hier ervaring mee?
leskok

leskok zegt:
voor de mensen die blijkbaar een brilletje nodig hebben er staat KLAAR EN DUIDELIJK bij op wanneer je de eieren moet bijdoen.:):)
nicole

nicole zegt:
bedankt van het recept ik probeer het zeker uit !
nicole

nicole zegt:
marijke ik denk dat je de eieren er op het laatste moet aan toevoegen :)
marijke

marijke zegt:
Wanneer moet ik de eieren gebruiken in dit recept?